Iguazu Falls

En sevärdhet i Argentina som är ett av de mest populära är vattenfallen Iguazu som är belägna i nordöstra Argentina på gränsen till Brasilien. Legenden säger att en gud skulle gifta sig med en underbar kvinna för en evighet sedan, men kvinnan flydde innan giftmålet med sin älskare vilket resulterade i att guden delade på dalen och skapade en flod som skapade vattenfall – något som idag är Iguazu Falls.

Hela systemet av vattenfall är tre kilometer långt längs den långa floden Iguazu, därav namnet Iguazu Falls. Många som besöker Sydamerika i den norra delen passar någon gång på att besöka Iguazu Falls just på grund av dess fantastiska mäktighet och fina natur. Det går att ta sig till Iguazu Falls i Argentina delvis genom att flyga till den brasilianska flygplatsen Fox do Iguacu International Airport alternativt den Argentinska flygplatsen som heter Catarinas del Iguazu International Airport. Det är några mil från flygplatserna från varsitt håll till Iguazu Falls.

Det som många anser vara det fantastiska med Iguazu Falls vilket gör att många besöker vattenfallen är att det finns hela 275 olika fall runt om i området. Vissa vattenfall är stora och vissa är mycket mindre. Hela området är uppbyggt i huvudsak på den spricka som legenden säger att en gud gjorde och mynnar sedan ut i en fors där fler små fall ansluter vilket gör att det blir väldigt många olika vattenfall på samma område. Varje år färdas tusentals och åter tusentals för att se de fantastiska vyerna i Iguazu Falls på gränsen mellan Argentina och Brasilien.

Under åttiotalet så förklarades Iguazu Falls till ett av världens världsarv vilket gjorde att fler valde att resa till vattenfallen för att se det magnifika. Själva Iguazu Falls ligger i både Argentina och Brasilien och till följd av detta så har vattenfallen delats in i två olika nationalparker. Den ena som ligger på Argentinas sida heter Iguazú National Park och den som sedan ligger på Brasiliens sida kallas för Iguacu National Park. Den förstnämnda förklarades som en National Park 1984 och den andra tre år senare (1987).

Väldigt många filmer har spelats in i de otroliga vyerna vid Iguazu Falls och vi har bland annat i filmen Moonraker som spelades in på sjuttiotalet sett James Bond springa runt i områdena kring Iguazu Falls och sökt efter sina fiender. Även Miami Vice (långfilmen) har scener på Iguazu Falls men också Indiana Jones och Kristalldödskallens rike spelades in här då slutscenen är på toppen av en punkt vid Iguazu Falls precis efter Indiana Jones och hans vänner tagit sig ur Kristalldödskallarnas rike.

Iguazu Falls är ett givet turistmål för dig som ska till någon ort i närheten av Iguazu då det med enkelhet kommer bli något av det mäktigaste man kommer kunna se med sina ögon. Iguazu Falls sägs ibland vara mäktigare än Niagarafallen och att se nära tvåtusen kubikmeter av vatten falla varje sekund är något som sätter sig på minnet – för alltid.

Bild från Wikipedia

No reviews yet.

Leave a Reply